Meny

Om mej

Välj version. Är du supernyfiken läser du den lite längre versionen om mej. Om du bara är lite nyfiken klarar du dej med den lite kortare versionen.

Den korta versionen

Jag älskar internet och människor. Sen typ 15 år har jag jobbat med allt möjligt inom webb på heltid. På byrå, som frilans och in-house. Som webb AD, front end-utvecklare och UX-designer. Och numer som lärare.
Jag sökmotoroptimerar och bygger webbplatser med WordPress. HTML och CSS är min hemmaplan.
Allt det där kan jag och gillar jag att göra. Och att lära andra att göra det. Att dela med mig av det jag kan och se andra människor utvecklas och växa. Man lär sig aldrig så mycket själv som när man lär någon annan. Och det är bland annat det den här webbplatsen är till för. På senare tid har jag dessutom börjat intressera mej för designetik och digital integritet med mera.

Blev du mer nyfiken? Fortsätt med den lite längre versionen om mej i alla fall då.

Den lite längre versionen om mej

Jag byggde min första webbplats 1997 och fastnade direkt för interaktionen. Att låta en knapp byta utseende när man höll muspekaren över tyckte jag var så fett. Och det hände grejer när man tryckte på den, och så vidare.
Jag började designa grejer och startade några år senare ett eget företag så jag kunde ta betalt. Dock hade jag självinsikten att se att mina leveranser lämnade endel att önska. Så jag började studera till Digital Content Designer vid Medieinstitutet i Stockholm.

Byråjobb

Utbildningen blev min biljett till arbetslivet i mediebranschen. Mitt första jobb var på en liten webbyrå och jag var med och byggde webben till Grand Hotel Saltsjöbaden bland annat. Det var coolt. Men när det dök upp ett jobb på den stora byrån Citat (som senare blev JG Communication) kunde jag inte motstå chansen. Där blev jag web editor men det var ju dötrist. Jag fick jobba med stora varumärken som Ericsson och Barncancerfonden, fast med ganska trötta arbetsuppgifter.

In-house

Men jag hade flow och blev handplockad till ett litet investmentbolag som behövde någon som ansvarade för och skötte koncernens webbplatser. Det var ett jätteroligt jobb med företag och webbplatser inom både hotell- och fastighetsbranschen. Och framför allt det lilla riskkapitalbolaget Senseit som hade en kund i Spanien. FC Barcelona. Hur fett!? Här satt jag och byggde mobilanpassade lösningar för FC Barcelona. Jag fattade inte då hur stort det var. Totalt ointresserad av internationell ligafotboll.
Tyvärr blev bolaget tvunget att kapa kostnader på grund av mer eller mindre spektakulära omständigheter och jag blev uppsagd. Men istället blev det dags att testa vingarna som frilans.

Friheten och slitet som frilans

Som frilans tog jag egna uppdrag direkt mot kunder men jobbade även för byråer som till exempel Projector, Narva, Scandinavian Design Group och Minds For Hire. Jag fick också en hel del konsultuppdrag via agenturen ENKL som jag var ansluten till. Igen fick jag jobba med stora varumärken som Samsung, MTG, Axfood, Tradera/Ebay och Sandvik. Och det är roligt för att man får jobba tillsammans med andra väldigt duktiga människor. Men samtidigt blir man bara delaktig i en väldigt liten del av en jättestor grej. I alla fall upplevde jag som konsultande webbutvecklare och UX-designer det så.
Att vara frilans var ibland superhärligt och ibland ganska besvärligt. Härligt med friheten – att vara sin egen chef och bestämma fritt över sin egen tid. Besvärligt med den ojämna arbetsbelastningen. Att ibland ha sjukt mycket att göra samtidigt, och ibland ingenting alls.

In-house på fancy adresser